Sziasztok
Ez a recept is egy mézeskalács lenne csak annyi különbséggel, hogy ezt nem kell állni hagyni hanem ha kész a tészta süthető is. Illetve sütés után egyből puha.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 2,5 dl méz
- 3 egész tojás
- 3 tk (teáskanál) szódabikarbóna
- 1 cs (csomag) mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba össze szitálom. A margarint és a mézet egybe mérem majd addig melegítem, hogy a margarin kicsit megolvadjon, de a méz ne legyen forró.
A tojásokat egy tálban felverem majd mehet hozzá a mézes massza. Végül a száraz alapanyagok.
Ha ez kész akkor kb. 5mm-re nyújtjuk és 160⁰C-on 6-10 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése