Sziasztok
Több fajta linzer is van, de a blogot ma a sárga linzerrel folytatnám.
Én nagyon szeretem ezt itthonra is elkészíteni, mert ha nincs időnk befejezni a tésztája hűtőben 3 akár 4 napig is el áll így akkor is előtudom venni és megsütni. Illetve ha már betöltöttük akkor is sokáig eláll.
Hozzávalók:
- 8 dkg porcukor
- 16 dkg margarin
- 24 dkg liszt
- 1 db tojássárgája
- 1 ek (evőkanál) citromhéj
- vanília aroma
Elkészítés:
A lisztet és margarint egy tálba mérem majd gyorsan összemorzsolom, hogy a vaj minél kevesebbet olvadjon.
A cukrot, tojást, citromot és vaníliát hozzá adjuk és össze gyúrjuk. Ha ez kész a hűtőben 30 percet pihentetjük.
170⁰C-on 5-10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt lekvárral betöltjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése