Sárga linzer

 Sziasztok

Több fajta linzer is van, de a blogot ma a sárga linzerrel folytatnám. 

Én nagyon szeretem ezt itthonra is elkészíteni, mert ha nincs időnk befejezni a tésztája hűtőben 3 akár 4 napig is el áll így akkor is előtudom venni és megsütni. Illetve ha már betöltöttük akkor is sokáig eláll.


Hozzávalók:

  • 8 dkg porcukor
  • 16 dkg margarin
  • 24 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek (evőkanál) citromhéj
  • vanília aroma

Elkészítés:

           A lisztet és margarint egy tálba mérem majd gyorsan összemorzsolom, hogy a vaj minél                          kevesebbet olvadjon.

           A cukrot, tojást, citromot és vaníliát hozzá adjuk és össze gyúrjuk. Ha ez kész a hűtőben 30                  percet pihentetjük. 
          
          170⁰C-on 5-10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt lekvárral betöltjük. 



Megjegyzések